Skip to main content

Hur du väljer det perfekta solglasögonparet för din ansiktsform

Att bära rätt par solglasögon handlar inte bara om att skydda ögonen från solens skadliga UV-strålar. Det handlar också om att se bra ut. Rätt par solglasögon kan hjälpa dig att göra ett stiluttryck.

Nyckeln till att hitta det perfekta paret solglasögon är att välja en ram som kompletterar din ansiktsform. Här är några tips som hjälper dig att välja rätt solglasögon för din ansiktsform.

Solglasögon för runda ansikten

Om du har ett runt ansikte ska du leta efter solglasögon med kantiga ramar. Vinkelformade ramar hjälper till att ge ditt ansikte mer definition och få det att se smalare ut. Förutom formen så brukar svarta solglasögon vara elegant till runda ansikten.

Solglasögon för ett ovalt ansikte

Om du har ett ovalt ansikte har du tur eftersom nästan alla solglasögon passar dig. Men om du vill minimera längden på ditt ansikte ska du välja solglasögon med breda ramar som sitter högt på näsan. Ett annat alternativ som är väldigt populärt just nu och som kändisar använder mycket är ett par stora solglasögon.

Solglasögon för ett fyrkantigt ansikte

Om du har ett fyrkantigt ansikte ska du leta efter mjuka kurvor och runda solglasögon former. Dessa hjälper till att mjuka upp vinklarna i ditt ansikte och får det att se mer ovalt ut. Undvik boxiga eller rektangulära ramar, som bara kommer att accentuera det fyrkantiga ansiktet.

Solglasögon för ett hjärtformat ansikte

Om du har ett hjärtformat ansikte ska du leta efter solglasögon med bottenstora ramar. Dessa hjälper till att balansera pannans bredd och får ditt ansikte att se mer proportionerligt ut. Undvik ramar som är tunga upptill, eftersom de bara kommer att framhäva hakans smalhet

Slutsats

När du väljer ett par nya solglasögon är det viktigt att tänka på både funktion och mode. Du vill ha ett par som skyddar dina ögon från solens skadliga UV-strålar samtidigt som de kompletterar dina ansiktsdrag. Genom att följa dessa enkla tips kan du hitta det perfekta par solglasögon som passar din unika stil.

Leave a Reply